Matematik

inhomogen andenordens diff.ign

06. januar 2014 af gnidniv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis at y(x)=x+1 er løsning til differentialligningen;

y''(x)+y'(x)+2y(x)=2x+3

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af peter lind

Find y'(x) og y''(x). Indsæt y''(x), y'(x) og y(x) i venstre side af ligningen. Hvis resultatet bliver det samme som højre side har du vist at funktionen er en løsning


Svar #2
06. januar 2014 af gnidniv (Slettet)

y(x)=x+1

y'(x)=1

y''(x)=0

y''(x)+y'(x)+2y(x)=0+1+x+1 = x+2?


Svar #3
06. januar 2014 af gnidniv (Slettet)

ahhh... overså lige "2y(x)..

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2014 af peter lind

Det bliver 0+1+2(x+1)


Svar #5
06. januar 2014 af gnidniv (Slettet)

Ja, tak skal du have :)


Skriv et svar til: inhomogen andenordens diff.ign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.