Generelt

medicin studiet?

09. januar 2014 af didodawood (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg har et gennemsnit på 10,3 med bonus. Min drøm har altid været at læse til medicin. Men tror i adgangskvotienterne vil stige i år ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af Chris2013

Ingen kan vide det, det viser sig efter hvor mange søger ind:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Jeg er tidligere kommet med et gæt på at kvotienten alle steder bliver mindst 11. Det står jeg ved.

Hilsen Lars


Svar #3
11. januar 2014 af didodawood (Slettet)

så kan jeg ikke komme ind hvis alle steder bliver mindst 11 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det er rigtigt. Du kan (bør) dog søge alligevel, måske har jeg ikke ret. Husk at kvotienten er gennemsnittet for den dummeste som kom ind, ikke et adgangskrav. (dum=lavt gennemsnit - min fortolkning)

Der er dog også mange andre uddannelser som har brug for kloge folk. Ingeniør, tømrer, lærer, pædagog, SOSU, jura, psykologi osv osv. Kun DU kender dine ønsker til dit fremtidige job. Måske har du brug for en pause fra uddannelsessystemet? Spare lidt op. Det er dyrt at studere. En pause, eventuelt kombineret med arbejde kan også være med til at afklarer hvad du gerne vil. Eller måske endda give dig muligheden for at søge i kvote 2 hvor det ikke (kun) er dit gennemsnit fra eksamensbeviset som tæller.

Giv ikke op. Se mulighederne!

Hilsen Lars


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

Jeg tror ikke de stiger, da vi i min optik er ved at nå en form for stagnation mht. kvotienter. Jeg mener du har rigtig gode chancer for stand-by (sikret), for optagelse hvis du gider at flytte til Odense eller Århus.

#4 Hold kæft et arrogant svar!!!

Bare fordi man ikke gider ligegyldige fag som religion, oldtidskundskab eller mediefag, men får 12 i mat-fys-kemi-bio m.m., så er man dum?  


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Hej didodawood. Tillykke med et rigtigt flot gennemsnit. Du er rigtig sej. Være endelig stolt over det du har opnået. Mht. dit spørgsmål, kan ingen rigtig svare på det, da man ikke ved antal ansøger samt deres gennesmnit. Det ved man kun når UNI modtager ansøgningerne i løbet af ansøgningsperioden. Enten stiger den eller så falder den. Erfaring fra tidligere år har desværre vist at den er stigende, men selvfølgelig kan den også falde(ikke miste håbet). I år kan du få en standbyplads på AU, så lad os håbe for dig, at den ikke stiger.  Dog vil jeg råde dig til at søge ind både kvote 1 og 2. Du kan være heldig at komme med kvote 2 ansøgerne hvis du ikke er hedlig via kvote 1, men igen mist ikke håbet. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at spørge. Held og lykke fremover :) 


Svar #7
12. januar 2014 af didodawood (Slettet)

Hvornår kan man søge i kvote 2 ? Er det på et bestemt tidspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

#7 

Du kan søge fra 1. februar og ansøgningsfristens udløb er d. 15. marts.kl 12. Din ansøgning vurderes forskelligt afhængigt hvilken uni. du søger på.

KU beder ansøgerne skrive en motiveret ansøgning, hvor man via denne ansøgning beskriver strukturet og sammenhængende, samt på en meget overbevisende måde, hvad du søger, hvorfor, hvad er din erfaring indenfor området m.m. se evt. kvote 2 ansøgnings skabelon på følgende link: 

http://studier.ku.dk/bachelor/pdf/motiveret_ans_gning.pdf/

På SDU kommer du igennem en test/prøve kaldet Multiple Choice test. En test som indeholder nogen af 100 spørgsmål omkring alt mellem himmel og jord. Eksempler på disse spørgsmål kan du se på følgende link:

http://www.sdu.dk/uddannelse/optagelse/bacheloruddannelser/kvote_2/optagelsesproever_mcq_mmi 

Kommer du igennem denne test, kommer du videre i det forløb kaldet MMI, hvor du kommer igennem nogle interviewer. Kommer du dermed også videre der igennem, bliver du endelig optaget på medicin.

Sidst og ikke mindst kan du søge på AU via kvote 2. På AU bliver du vurderet på dit gennemsnit i bestemte relevante fag,som er Dansk A, Matematik A, Kemi B, Fysik B og Engelsk B. Adgangskvotienten sidste år lå på 10,7.

Held og lykke:) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Jeg læser Biokemi på KU på første år. Havde da en rusvejleder (som vi af gode grunde ikke kom til at møde), som kom ind på medicin efter et år på biokemi studiet. Så der er også andre veje at gå, hvis du virkelig brænder for det :) Personligt synes jeg det der karakterræs på gymnasierne er løbet helt af sporet! Adgangskvotienterne er efter min mening pustet kunstigt op, sikkert fordi det er nemmere at få 12, folk snyder, men arbejder også hårdere osv osv (det er hvad jeg tror!). Men som der bliver nævnt, må det vel stoppe på et tidspunkt... Og så bliver der ren lodtrækning?! Synes man i højere grad burde optage med optagelsesprøver osv. Kan heller ikke se, hvorfor mit snit i historie, oldtidskundskab osv er relevant, når jeg søger ind på en naturvidenskabelig uddannelse.

Men held og lykke med at søge ind! :)


Skriv et svar til: medicin studiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.