Matematik

Lydstyrke

14. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Der er en enkelt opgave som jeg er i tvivl om, opgaven lyder:

En given højttaler kan give en maksimal lydstyrke på 110 dB. Et interessant spørgsmål er nu: Hvor stor en lydstyrke vil to af de samme højttalere kunne give tilsammen, hvis de stilles op ved siden af hinanden?

formlen for lydstyrke er L=10*log(1012*I) hvor I er lydintensitet.

Skal man finde lydintensitet når lydstyrken er 110 db??

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

Erstat I med 2I i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

110 = 10·log(1012·I0)

og beregn så

L2 = 10·log(1012·2·I0) = 10·log(1012·I0) + 10·log(2) = 110 + 10·log(2)


Skriv et svar til: Lydstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.