Matematik

HASTER: Hjælp til matematikøvelser

15. januar 2014 af OmarHH (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 
Har siddet med nogle matematikøvelser i noget tid og har simpelthen prøvet alle løsningsmuligheder. Intet virker. Matematikøvelserne omhandler procentregning.

Her er spørgsmålene samt facit.
Vil gerne vide hele udregningen

#1: En radioaktiv kildes aktivitet faldt på 10 minutter fra 4,5*10^5 Bq til 3,0*10^4 Bq. 
Hvor mange procent er aktiviteten aftaget med på de 10 minutter? Facit: 93,3 % Her har jeg prøvet adskillige metoder bl.a af beregne svaret af potensen, og derefter anvende metoden med at dividere det mindste med det største tal og gange med hundrede. Har også prøvet at finde forskellen mellem svaret af de to potenser for derefter at dividere resultatet af forskellen med det mindste tal gange med hundrede. Intet virker!!!!

#2: Jensen har fået en plæneklipper til rabatprisen 4395 kr. Rabatten var på 18%. Hvad var plæneklipperens pris før den blev nedsat? Facit: 5360 kr. Her har jeg prøvet at sige 4395 * 1,18 - det gav et resultat der ikke stemte overens med facitlistens. 

#3: Siden 1970'erne er prisen på en bestemt vare vokset med 480 %. Dengang var prisen 25 kr. Hvad er prisen i dag? Facit: 145 kr. Har prøvet at gange 25 med 4,80 uden held. 

Det var det! :)
-Thanks in advance!
 

NB:                                                                                                                                                                            

Med hensyn til opgavernes løsninger, nogle, hvis ikke alle medfølger følgende kommentar til jer fra mig:

Har prøvet det med tallet ganget med 1-procenttallet i decimal. 
Og divideret med tallet i decimal og ganget med henholdsvis 1,(%) og 0,(%)

Intet virker!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Man skal beregne det procentuelle fald

(4,5·105 - 3,0·104) / 4,5·105 = 4,2·105 / 4,5·105 = 4,2/4,5 = 14/15 = 0,9333 = 93,3%

-------------------------------------------------------------------------

2) Kald den oprindelige pris for x. Da haves

x·(1 - 0,18) = 4395, dvs

x = 4395 / (1 - 0,18) = 4395 / 0,82 = 5359,76 kr.

--------------------------------------------------------------

3) Prisen er vokset med 480%. Prisen er nu 100%+480% = 580% af den oprindelige pris, dvs

Pris(nu) = 25·5,8 = 145 kr.

(A-niveau??)


Svar #2
15. januar 2014 af OmarHH (Slettet)

#1

(A-niveau??)

Først vil jeg gerne sige tak for hjælpen.

Til din kommentar vil jeg lige sige, at vi først lige er startet med A-dels forløbet, er LIGE blevet færdig med grundforløbet, så ingen grund til at komme med sådanne kommentarer. Værdsætter din hjælp, men der er ingen grund til at komme med de der kommentarer. :)

Det er jo en hjælpeside, ikke en side hvor vi skal sidde og vurdere hinanden, vel?


Skriv et svar til: HASTER: Hjælp til matematikøvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.