Matematik

Rumfangsformler

15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Opgaverne lyder således:

Beregn rumfanget af cylindre med følgende mål:

1) h = 4,3 dm    d = 26 cm              (facit = 22,83 dm3)

2) d = 9,8 cm   h = 17,5 cm            (facit = 1320,02 cm3)

Find den manglende størrelse i følgende prismer:

1) h= 2,5 cm    g = 6 cm       V = 34,65 cm3       (facit : ht = 4,62 cm)

2) g = 3,6 dm     V = 351 cm3     h= 6,5 cm       (facit : ht = 3 cm)

ht = højde på trekant - h= højde på prisme

Jeg er virkelig lost - er der nogen der vil hjælpe?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I de første to opgaver skal du indsætte i udtrykket for cylinderens rumfang

V = (π/4)·h·d2 .

Omregn d og h til samme enhed.

Prismerne har tilsyneladende en trekantet grundflade. Prismets rumfang er så

V = (1/2)·ht·g·hp

Indsæt i hver opgave de kendte st8rrelser og isoler den ukendte størrelse.

Omregn alle længder til enheden, der svarer til enheden for rumfanget.


Svar #2
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Jeg har fået lavet de to første opgaver - men kan ikke rigtig forstå de to sidste.

Jeg skal jo finde h- hvordan kan det så være en del af 'formlen' som jeg skal bruge til at finde ht med?

På forhånd, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du skal finde ht, kender man V, g og hp. Man isolerer så ht af formlen

V = (1/2)·ht·g·hp , dvs.

ht = 2V / (g·hp)


Svar #4
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg prøver!


Skriv et svar til: Rumfangsformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.