Matematik

Isoler x

15. januar 2014 af Helenass (Slettet)

Hej alle

Jeg sidder med denne her opgave og jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den, så jeg håber  I dejlige mennesker kan hjælpe!

A=B*(1+x)n


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at isolere (1+x)n :

(1+x)n = A/B

Uddrag så den n'te rod på hver side og træk til sidst 1 fra på hver side

x = (A/B)1/n - 1


Svar #2
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du gør.

Kan jeg få flere mellemregninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor går du i stå?

1) Man dividerer med B på hver side: (1+x)n = A/B

2) Man uddrager den n'te rod på hver side: 1+x = (A/B)1/n

3) Man trækker 1 fra på hver side: x = (A/B)1/n - 1


Svar #4
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

Skal man ikke bruge n√ af noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

(A/B)1/n = n√(A/B)


Svar #6
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

Hej 

Jeg har også en anden:

Kn=Ko*(1*r)n

Isolér Ko


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

#6

     divider med (1*r)n på begge sider


Svar #8
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

#5
 

#4

(A/B)1/n = n√(A/B)

Så hvordan kommer den endelige til at se ud?


Svar #9
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

#7
 

#6

     divider med (1*r)n på begge sider

Og det er alt

Så den endelige hedder:

Kn/(1+r)n = K0?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

#9

     hvad er det, du skal isolere?


Svar #11
16. januar 2014 af Helenass (Slettet)

Jeg skal isolere x og K0
Og jeg vil blive meget glad hvis jeg kunne få alle mellemregningerne med. :)


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.