Matematik

DET HASTER! Eksponentiel

15. januar 2014 af jegermai (Slettet) - Niveau: C-niveau

FOLKEEENS, I bliver nødt til at hjælpe mig. Jeg skal aflevere denne aflevering her kl. 23:00, og jeg mangler stadig nogle opgaver. Har selvfølgelig en masser andre, men de ligner lidt, så prøver at se, om jeg kan finde ud af det senere!

Hvis I bare kan vise mig, hvordan man løser opgaven og selvfølgelig ikke resultatet! ;-)

Opgave 1

Antallet af tennisspillere er i en lille idrætsforening vokset med 8% hvert år siden d. 1. januar 2004, hvor klubben blev stiftet. Den 1. januar 2004 var der i alt 20 medlemmer.

a) Opstil en forskrift som beskriver antallet af tennisspillere x antal år efter d. 1. januar 2004.

b) Hvis udviklingen fortsætter, hvor mange medlemmer vil klubben da kunne forvente d. 1. januar i år 2012?

Opgave 2

Løs følgende ligninger.

b) x^2  + 2x = 0

c) 2x2  + x + 3 = 2(0,5x + 2,5) + (x – 1)^2

e) 0,1 • 1,4x = 5 • 0,3x

TUSIND TAK GUYS! Virkelig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af peter lind

Opgave 1. Brug kapitalformlen

Opgave 2

b) sæt x ud foran en parentes og brug nulreglen

c) gang parenteserne ud og flyt alt over på venstre side. Brug dernæst formlen for løsning af 2. grads ligninger

e) Gang tallene ud og flyt alt over på samme side


Svar #2
15. januar 2014 af jegermai (Slettet)

Tusind tak, Peter! :)


Skriv et svar til: DET HASTER! Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.