Matematik

Procent regning

16. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan jeg skal regne disse opgaver?

1.

a) Læg 34% til 578

b) Læg 7,5% til 1345

c) Læg 22% til 3425,75

d) Læg 9% til 0,457

2.

En jakke koster 478 kr.

Hvad bliver prisen hvis man får... 5% rabat? 10%? 15%?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

1.

a) hvis 578 er 100 %, så må 1 % være 5,78 .. 34 % er så 5,78·34. Læg så dette tal til de oprindelige 578


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af SuneChr

# 0     1. a)
Du mener sikkert
Læg 34% af 578 til 578 ?
I så fald
578·34/100 + 578

b)  c)  d)  på samme måde.

2.    Når man får rabat, skal der så trækkes fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af ksdkad

X/Y*P+X

X=Den oprindelig pris

Y= 100 %

p=Tillæg i procent


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2014 af mathon

a) Læg 34% til 578 = 578•(1+0,34) = 578•1,34

b) Læg 7,5% til 1345 = 1345 • 1,075

c) Læg 22% til 3425,75 = 3425,75 •1,22

d) Læg 9% til 0,457 = 0,457 • 1,09


Svar #5
16. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

Tusind tak :) 
Men jeg er stadig i tvivl om, hvad jeg skal gøre i opgave 2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Beregn rabatten og træk rabatten fra den oprindelige pris; så finder man udsalgsprisen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2014 af mathon

        rabatpris
        med              5% rabat                    10% rabat                    15% rabat          
                            (478 kr)•0,95               (478 kr)•0,90               (478 kr)•0,85


Svar #8
16. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

Nu forstår jeg det! Mange tak for jeres hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Læg 34% til 578

Du kender sikkert fremskrivningsfaktoren

34%=34/100+1=1,34

Ny:578kr*1,34=774,52


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.