Matematik

hjælp

16. januar 2014 af Melanie2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens har virkelig spurgt mange og jeg kunne simpelthen ikke forstå denne opgave :) har virkelig brug for hjælp håber i gider at hjælpe :) 

1. en lektion varer 45 minutter. hvor stor en brøkdel af et døgn er det?   

Hvor mange procent af et døgn er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor mange minutter, der i et døgn. (1 døgn har 24 timer, 1 time har 60 minutter).

Divider 45 minutter med antallet af minutter i 1 døgn.

Gang brøken med 100%.


Svar #2
16. januar 2014 af Melanie2 (Slettet)

altså 45/1440=0,03125*100= 3,125 hvordan kan jeg så finde ud af hvad brøken er :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brøken er jo så

45/1440 = (3/4)/24 = (1/4)/8 = 1/32


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.