Matematik

Kvadratsætningerne

18. januar 2014 af mindpump (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal anvende kvadratsætningerne i reducering, jeg har fået stillet opgaven 

(2+x)^(2)-(2x-4)^(2)+4x-2 

Jeg er lidt i tvivl (meget) om hvordan jeg skal gribe opgave an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af exatb

(a+b)- (a-b) +4x-2

(a2+b2+2ab) - (a2 +b2 -2ab) + 4x...

Parenteserne kan hæves og der reduceres


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2014 af hesch (Slettet)

(x+2)2 - (2x-4)2 + (4x - 2) =

(x2 + 4 + 4x) - (4x2 +16 - 8x) + (4x - 2) = ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

a og b er ikke det samme i de to første parenteser, så din opstilling er noget misvisende.

(2+x)2 - (2x-4)2 +4x-2 = (2+x +2x-4)(2+x -2x+4) + 4x-2

                                    = (3x-2)·(6-x) + 4x-2


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.