Matematik

ligningssystemet

19. januar 2014 af 123matematik123

Hej :)

Hvordan løser man det her ligningssystemet

2x-5y=8

3y=6x


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan f.eks. løse den vha substitution:

2x-5y=8 <=> 2x=8+5y <=> x = 4+5/2y

Så indsætter du i den anden ligning, og har

3y=6(4+5/2y) <=> 3y=24+15y <=> -12y=24 <=> y = -2

Så indsætter du y=-2 i den nemmeste ligning, og har at

3(-2)=6x <=> -6=6x <=> x=-1.

Altså er løsningen x=-1 og y=-2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)


Skriv et svar til: ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.