Tysk

HASTER.Grammatik!?:O

19. januar 2014 af ejejejej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Skal aflevere en tysk stil i morgen og er i tvivl om følgende sætn. er rigtig:

Damit wirken die Medien auf sie weiter zu ihren verschrobenen Illusionen  über die Welt ein. 

dermed påvirker medierne hende yderligere til hendes forskruede illusioner om verden.

Kan man godt bruge 'zu' og endelsen på verschrobenen er rigtig (i dativ, pluralis? - eller skal -en fjernes)?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Mit bud:  Damit bestärken ( = bestyrke)  die Medien sie zusätzlich in ihren verschrobenen Illusionen über die Welt. eller  Damit bestätigen ( = bekræfte)  die Medien sie zusätzlich in ihren verschrobenen Illusionen über die Welt.


Svar #2
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Okay, tak:)

Hvad med denne sætn. er den rigtig: Also beeinflussen die Medien auch sie zu Verunsicherung.

her er jeg igen i tvivl om zu


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

Mit bud: Also tragen die Medien auch zu ihrer Verunsicherung bei.


Svar #4
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Okay, tak:)


Svar #5
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Hvad med denne, heh:)

Deshalb will er gern der Frau über die ”richtige” Welt erzählen und sie/ihr auf diese Welt aufmerksam machen. 

Kan man godt bruge über og hvilken er rigtig sie/ihr? Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Deshalb will er gern der Frau gern über die  von der ”richtigen” Welt erzählen und sie ( = akkusativ)/ihr auf diese Welt aufmerksam machen.


Svar #7
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Tak:) Hvad med: Thomas macht sich die Gedanken über die Frau, dass sie keine „normale“ Frau ist 

Skal die fjernes?

og hvad med:

Die Ursache hierfür ist, dass er mit dem Mann am Zaun geredet hat. 

Kan man godt bruge geredet? tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Thomas macht sich die Gedanken über die Frau, dass sie keine „normale“ Frau ist

:Die Ursache hierfür ist, dass er mit dem Mann am Zaun geredet hat.  = okay


Svar #9
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Altså ville man bruge gesprochen i stedet for? Eller er det mest normalt at bruge geredet på tysk?:)


Svar #10
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

er denne sætning rigtig:

Am Ende des Texts wird gesehen, dass er es schade um sie findet, dass sie sich an ihren anderen und verschrobenen Illusionen über die Welt festhält. 

jeg er i tvivl om nr. 2 dass skal slettes og om sætningen er helt forkert. Den virker mærkelig, men kan ikke finde ud af hvad der er galt med den. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

# 9

Das ist gehupft wie gesprungen = det er hips som haps    Begge ord kan bruges efter smag og behag.


Svar #12
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

Okay, hvad med den anden sætn.?:)


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

#10

Mit bud:

Am Ende des Textes wird gesehen,sehen wir, dass er es schade um sie findet, bedauert, dass sie sich an ihren (anderen = det burde forklares nærmere und) verschrobenen Illusionen über die Welt festhält


Svar #14
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

okay, tak:)

er denne sætn. rigtig?

Diesen Mann, glaubt die Frau, ein Einbrecher ist. 

Skal der kommaer rundet om glaubt die Frau. Eller skal sætningen helt omformuleres for at give mening?

Altså jeg tænker på, at damen tror, at manden er en indbrudstyv.


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. januar 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Die Frau glaubt, dass dieser Mann ein Einbrecher ist.

Nu slutterjeg for i dag.

Guten Abend!


Svar #16
19. januar 2014 af ejejejej (Slettet)

heh, Tak for hjælpen:)

Guten Abend!


Skriv et svar til: HASTER.Grammatik!?:O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.