Matematik

Stamfunktion

20. januar 2014 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave. 

Find stamfunktionen F(x) gennem punktet P når
a) f(x) = e2x+1 og P=(0,3)

b) f(x) = 3x2-2x  og P=(2,9)
c) f(x) = 1/x  og P=(1,0)
d) f(x) = cos(x) og P=(π,2)

På forhånd tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem en stamfunktion til hver af funktionerne og benyt oplysningen om det givne punkt til at fastlægge integrationskonstanten.


Svar #2
20. januar 2014 af Star04 (Slettet)

#1 er stadig ikke helt med? forstår godt hordan man bestemmer stamfunktionen, men ikke det andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad F(x) være en stamfunktion til funktionen f(x) i opg a). Man skal så bestemme integrationskonstanten k i
F(x) ved at benytte betingelsen F(0) = 3 .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.