Matematik

Udtrykmanipulation

22. januar 2014 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan får man følgende udtryk:

(g * m * (e((t * μ / m) + 1) - 1) * e((-t μ / m) -1)) / μ)

til at ligne:

g * (m / μ) * (1 - e(-(μ / m) * t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen med e-(1+μt/m) .Det bliver dog ikke helt det samme.


Svar #2
22. januar 2014 af shafaifer (Slettet)

Tak for det. Hvad mener du med, at det ikke bliver det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg mener, at de to udtryk ikke er lig med hinanden.


Svar #4
22. januar 2014 af shafaifer (Slettet)

Det er jeg da ked af at høre. Jeg går skridtet videre, og fortæller dig om konteksten. Se venligst vedhæftet. Hvis x(t) differentieres burde det give en funktion v(x), right? Denne funktion v(x) er den som jeg har opgivet aller øverst. Det er altså den funktion man får, når man differentierer x(t) (jeg har differentieret x(t) vha. TI-89-lommeregner). Så for at få det til at ligne udtrykket aller øverst i #0, må man skulle tage matematiske og algebraiske værktøjer i brug.

Vedhæftet fil:STUJAN22.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit første udtryk i #0 er forkert. Der skal ikke være noget +1 eller -1 i selve eksponentialfunktionen. Man har

x(t) = g·(m/μ)·t + g·(m/μ)2·(e-(μ/m)t - 1)

og deraf får man jo så ved differentiation

v(t) = x'(t) = g·(m/μ) + g·(m/μ)2·(-(μ/m))·e-(μ/m)t

               = g·(m/μ)·(1 - e-(μ/m)t)

Der er ingen grund til at bruge lommeregner til dette.


Svar #6
22. januar 2014 af shafaifer (Slettet)

Så er den opgave fuldført, tak. Sådan  er lommeregnere.


Skriv et svar til: Udtrykmanipulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.