Matematik

Tagrum.

23. januar 2014 af poet (Slettet)

Hejsa, kan i hjælpe mig med opgave b+c? :D

Vedhæftet fil: tagruum.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Frihøjden h er katete i en retvinklet trekant hvis anden katete er den halve husbredde, og hvis modstående vinkel er 30º . Man har da

tan(30º) = h / (0,5·8m)

b) Rummet mellem loft og tag kan betragtes som et prisme med gavltrekanten som grundflade og husets længde som prismets højde.


Svar #2
23. januar 2014 af poet (Slettet)

Hvad mener du med gavltrekanten som grundflade??

Jeg har regnet friihøjden ud således: 4m*tan(30)=2,3m

Og rumfanget sådan her: (2,3m*8m*0,5)*16m=147,2 m men det er forkert..


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gavlen har form af en ligebenet trekant. Den er grundfladen i det prisme, der udgør rummet mellem loft og tag.

Din fremgangsmåde er korrekt. Regner man rumfanget uden afrunding i mellemregningerne, får man

V = 147,8 m3

Rumfang måles i m3, ikke i m.


Svar #4
23. januar 2014 af poet (Slettet)

Hov, jeg var vidst for hurtig på tasterne, men du har ret m3** 

Dog forstår jeg stadigvæk ikke hvordan man skal regne arealet ud.

Jeg har sagt: 2*16m*(4m/cos(30)+0,5m) = 163,8m2 

jeg ved godt at jeg har kludret i denne opgave, men kan slet ikke kringle den! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fremgangsmåden ser rigtig ud.


Svar #6
23. januar 2014 af poet (Slettet)

Okay, så prøver jeg mig frem med dette. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Tagrum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.