Samfundsfag

søger essay om min identitet

23. januar 2014 af musa25 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

skal skrive et essay om min identitet det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

Jeg tvivler på, at der findes et essay om din identitet.


Svar #2
23. januar 2014 af musa25 (Slettet)

det behøver ikke at være min. jeg skal bare bruge en hurtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

... og det skal du jo skrive selv.


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. januar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

#2 Du skal hurtigt bruge en identitet?


Svar #5
23. januar 2014 af musa25 (Slettet)

ja hurtigt 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2014 af SLasserre (Slettet)

Du kan jo ikke finde et essay om DIN identitet. Hvis du har en dansk lærer der ved det mindste om dig, vil hun ret hurtigt kunne gennemskue, at det ikke er din identitet der er tale om, men en andens.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2014 af 123434

"Jeg-identiteten, er den identitet, som har størst betydning for det enkelte menneskes psyke og velvære. Jeg-identiteten er det tætteste man kommer på ens indre personlighed, uden påvirkninger fra omverdenen. Dette kaldes også kerne-identiteten. I teenage årene bliver jeg-identiteten virkelig sat på prøve, hvor man som ungt menneske skal finde ud af, hvem man er, og hvad man vil med sit liv. Dette er en grundlæggende udvikling, for senere at kunne finde karaktertræk hos andre, som minder om ens egen unikke identitet.

Den personlige identitet er meget lig med jeg-identiteten. Den personlige identitet er de særlige kendetegn, egenskaber, færdigheder, gennemgående adfærdsmønstre og karaktertræk -som andre i samfundet kender en på.

Den sociale identitet er de karaktertræk, som man bevidst forsøger at skabe hos sig selv i det sociale samfund. Den måde man ønsker at andre skal se og opfatte ens personlige identitet på. Det er den sociale status og de sociale roller, man prøver at påtage sig, for at blive anerkendt i det (sen)moderne samfund. Den personlige identitet er mere “privat” i forhold til den sociale identitet, som mere er den offentlige side af sig selv. Her er der tale om at “tage-en-ny-jakke-på” alt efter, hvem man er i selskab med -og hvor man befinder sig.

Den kollektive identitet, danner en ramme om den personlige-og sociale identitet via en social omgangskreds. Den kollektive identitet er nødvendig for at kunne få en plads i samfundet -i sociale vennekredse og igen bliver accepteret, i de grupper (fx at være dansker, FCK-fan eller muslim m.m.) man vælger at tage del i."

http://da.wikipedia.org/wiki/Identitet

Kort opsummeret

Den personlige identitet:Den personlige identitet består af alle de kendetegn og evner, som adskiller os fra andre og gør os på den måde unikke.

Den sociale identitet:De karaktertræk, man bevidst forsøger at fremhæve i sociale sammenhænge.

Den kollektive identitet. Den følelse knytter sig til at være del af et større fællesskab med andre mennesker. Kollektiv identitet kan beskrive følesen af at være tilknyttet til et land, kultur, religion osv.

Jeg-identiteten:følelsen af at der er sammenhæng mellem vores fortid, nutid og fremtid. Jeg-identiteten er desuden en opfattelse af, at mennesket har en kerne. "Kernen" rummer ens egen opfattelse af, hvem man er og f.eks.hvad man vil udrette med sit liv.


Skriv et svar til: søger essay om min identitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.