Matematik

isoler

24. januar 2014 af inger91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med at isolere y i denne?

-15x+5y-45=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

-15x + 5y - 45 = 0

5y = 15x + 45

y = 3x + 9


Svar #2
24. januar 2014 af inger91 (Slettet)

Er du sikker på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2014 af SuneChr

# 2  Helt enig med # 1
Man kan endda sætte 3 udenfor en parentes
y  =  3·(x + 3)


Svar #5
24. januar 2014 af inger91 (Slettet)

jeg får det bare til y=(15x+45)/5

Men det er vel det samme ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det giver det samme.

Divider hvert led i parentesen i dit udtryk med 5, så får du udtrykket i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er det samme.

y = (15x + 45)/5  <=>

y = 15/5 x + 45/5  <=>

y = 3x + 9


Svar #8
24. januar 2014 af inger91 (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.