Matematik

Hjælp til Maple

24. januar 2014 af nordmann1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12.

Jeg har regnet den ud i hånden, men skal have sat den ind i Maple, er der nogle Maple folk der ude som evt. kunne hjælpe mig. 

Mine udregninger ser således ud:

O=2x+2x√2+2y

A= 2xy+x^2

12= 2xy+x^2

12-x^2= 2x*y

12-x^2/2x =y 

O= 2x+2x√2+ 2(12-x^2)/2x = 2x+2x√2+ 12-x^2/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal være mere omhyggelig med parenteserne

(12-x^2)/(2x) = y

O = 2x + 2x·√2 + (12-x^2)/x


Skriv et svar til: Hjælp til Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.