Matematik

Differentialkvotienter - Tangent

25. januar 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = -x3+1,5x2+6x-1

a) Bestem en ligning for tangenten 1 til grafen for f i punktet P(3, f(3» 

b) Gør rede for, at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoefficient som tangenten t, og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

-------------------------------------

Ligningen for min tangent har jeg fundet til y = -12x + 39,5

Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg skal gribe b) an.

Mvh. Philip


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2014 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = a, hvor a er værdien fundet i første spørgsmål


Skriv et svar til: Differentialkvotienter - Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.