Matematik

Hjælp til potensregning

26. januar 2014 af mariexb (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en pose hundefoder er der angivet følgende daglige fodermængder:

Hundens vægt (kg)

5    10   15  30  40   60

Fodermængde (gram)

10 140 190 320 395 545

Det oplyses, at den daglige anbefalede fodermængde , målt i gram, som funktion af hundens vægt , målt i kg, kan beskrives ved modellen:

f(x)=b*x^a

a) Bestem tallene a og b.
b) Hvor meget foder anbefales der til en hund på 18 kg?
c) Hvor meget vejer en hund, hvortil der anbefales en daglig mængde foder på 450g?

En hundeejer har to hunde, Viggo og Carla. Carla vejer 30 % mere end Viggo.

d)Hvor mange procent mere foder skal Carla have end Viggo?

Er fuldstændig blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af mathon

foretag potensregression på din data


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af mathon

             

                                                  f(x) = y = 2,415317 • x1,418084


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af mathon

d)
                           1 + ry = (1 + rx)a

                           1 + ry = (1 + 0,30)1,418084 = 1,45071

                           ry = 0,45071 = 45,071%         


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af Jonatona (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af Jonatona (Slettet)

Skal jeg sætte 5    10   15  30  40   60 ind i kolonnen for x?


Skriv et svar til: Hjælp til potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.