Matematik

hjælp

27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle

håber i kan hjælpe mig med følgende opgave:

Opg 3:

I 2009 betalte hver forbruger i Holstebro 34,15kr pr. kubikmeter vand samt et fast årligt abonnement på 581,25kr

A) Opstil en formel, der beskriver sammenhæng mellem den samlede udgift i (kr) til vand i 2009 og vandforbruget (målt i kubikmeter) for en forbruger i Holstebro?

For Hillerød beskrives den tilsvarende sammenhæng ved formlen: y=49,38x+308,75

Hvor x er vandforbruget (målt i kubikmeter) og y er den samlede udgift i (kr)

B) Hvad skal en forbruger i hver af de to byer betale for et vandforbrug på 12 kubikmeter?

Hvor stort skal vandforbruget være for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?

Jeg har svaret på a) og fået: y=581x+34,15. 

JEg håber i kan svare på om jeg har lavet a rigtig og hvordan man laver b


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af 123434 (Slettet)

A) Holstebro:y=34,15x+581,25

B)

Hillerød:y=49,38*12+308,77=ca 901 kr

Holstebro:y=34,15*12+581,25=ca 991 kr


Svar #2
27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvorfor har du sat 12 ind på x plads? og hvorfor er det ejg har lavet i a forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2#

B)

Hvad skal en forbruger i hver af de to byer betale for et vandforbrug på 12 kubikmeter

er besvaret i 1#


Svar #4
27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

det var ikke  det jeg mente, du kan se bort fra b) og det der står i den sætning det er den der lige står unde rjeg har brug for altså: Hvor stort skal vandforbruget være for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.