Matematik

dasd

27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

En flyvemaskine letter til tiden t0 = 0s, med en vinkel på 40° i forhold til jordoverfladen. Starthastigheden er 300km/t. Til tiden t1=110s flades der ud og der flyves parallelt med jordoverfladen. 
a. beregn flyvehøjden til tiden t1 
b. Opstil forskriften for en stykkevis sammensat funktion, h(t), der angiver flyvehøjden i meter, som funktion af tiden t i sekunder. Forskriften dækker intervallet 0≤t≤200 sekunder.  hjælp så er i søde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Flyvehøjden til tiden t1 er katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er den distance, flyet har bevæget sig i tidsrummet fra starten til t1, og hvor vinklen overfor kateten er 40º . Benyt hastigheden og tiden til at beregne distancen.


Svar #2
27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Længden af siden c findes vha. sinus

c=171,1296

1,5557*110+300=resultatet

og hvad så med b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Prøv at forklare, hvad du laver her?

b) h(t) er så for 0 ≤ t ≤ t1 en lineær funktion gennem de to punkter (0,0) og (t1,h1) , hvor h1 er flyvehøjden beregnet i a). for t > t1 er h(t) = h1 .


Svar #4
27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Forstår ikke din b'er er min a'er rigtig o; ?

jeg har bare fundet hyptonusen ved at bruge sin også ga den omkring 171,1296 så dividerede jeg det med højden og fik forholdet 1,5557 og min x værdi er 110 + b værdi er 300?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstod overhovedet ikke, hvad du lavede ved a) i #2. Prøv at læse forklaringen i #1. Man beregner hypotenusen i den retvinklede trekant ud fra hastigheden og tiden. Den søgte flyvehøjde h1 er kateten, der ligger over for vinklen på 40º :

h1 = v·t1·sin(40º) .


Svar #6
27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvilket er nøjagtigt det jeg har gjort 

Du ganger jo ikke med farten? -.-.. da det blot er hastighed? :) 

Den kommer til at lyde som følgende v+t1*sin(40) right? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er præcist, som jeg skrev det i #5.

Længden af hypotenusen er hastigheden v ganget med den tilbagelagte tid t1, dvs v·t1 , og kateten er så hypotenusen ganget med sin(40º). Det er sin(40º) , ikke sin(40) .


Svar #8
27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Undskyld, jeg er meget forvirret vil du ikke skrive det op med tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Længden af hypotenusen er s = v·t1 = 300km/t · 110s = ...

Flyvehøjden er så

h1 = s·sin(40º) = ...


Svar #10
27. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahha... det er så meget forståeligt.. :) - 

Vil du skrive opgave b op med tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Læs forklaringen i #3

            (h1/t1)·t , 0 ≤ t ≤ 110s
h(t) =   
            h1 , 110s ≤ t ≤ 200s


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2014 af SuneChr

Undskyld  300 km / h    og ikke    400 km / h   ved  t0

Vedhæftet fil:SP 2701142126.PNG

Skriv et svar til: dasd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.