Matematik

andengradsligninger

28. januar 2014 af 1256m (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogen der vil hjælpe mig med de her opgaver

a) 3x2 + 5x + 2 = 0

b) 9x2 + 6x + 1 = 0

c) -8x2 + 8x – 3 = 0

                                                                                                                                                            


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

   
                Hvad er det ved andengradsligninger, du ikke forstår ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af eray (Slettet)

du skal starte med at finde diskriminanten d=b^2-4ac

hvis d er mindre end 0 så er der ingen løsninger d=0 1 løsning og hvis d er større end 0 er der 2 løsninger.

Du ved at i opgave a) er a=3 b=5 c=2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

                ax2 + bx + c = 0

                   d = b2 - 4ac

                   hvis
                              d < 0   ingen reel løsning

                              d = 0  én reel løsning

                                  x = -b/(2a)

                              d > 0  to reelle løsninger

                                       - b - √(d)                   - b + √(d)
                                x = -------------   og    x = -------------
                                           2a                             2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2014 af mathon

c)
                           -8x2 + 8x + (-3) = 0

      a = (-8)
      b = 8
      c = (-3)


Svar #5
28. januar 2014 af 1256m (Slettet)

det har jeg også gjordt, men resultaterne virker forkerte

                


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2014 af mathon

a)       3x2 + 5x + 2 = 0

             d = 52 - 4•3•2 = 25 - 24 = 1
             √(d) = √(1) = 1

       da d > 0 er der to reelle løsninger

                                       - 5 - 1                   - 5 + 1
                                x = ---------   og    x = -------------
                                        2•3                         2•3

                                                        
                                x = - 1   og    x = -(2/3)
                                                                


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.