Matematik
isoler x i formlen
20. november 2005 af
lotte-tQsen (Slettet)
isoler x i formlen
A=B*(1+X)^n
har indtil vidre kommet til:
A/B=1^n+X^n+2X^n
men herfra har jeg lidt svær ved at komme videre...
A=B*(1+X)^n
har indtil vidre kommet til:
A/B=1^n+X^n+2X^n
men herfra har jeg lidt svær ved at komme videre...
Svar #1
20. november 2005 af fixer (Slettet)
Det forstås. Det er helt galt. Uanset hvilken værdi n antager vil der aldrig gælde at (1+x)^n kan beregnes som du foreslår. Prøv selv med f.eks. n=1.
Forudsæt n E R\\{0} og anvend potensregnereglen
y = x^n <=> x = y^(1/n) , x>=0, y>=0
på
(1+x)^n = A/B, B != 0
Forudsæt n E R\\{0} og anvend potensregnereglen
y = x^n <=> x = y^(1/n) , x>=0, y>=0
på
(1+x)^n = A/B, B != 0
Svar #2
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
ej nu er jeg bare ikke med, hvordan skal jeg lige tænke når jeg skal isolere x, ved bare ikke hvad jeg skal starte med så?
Svar #3
20. november 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
ej nu er jeg bare ikke med, hvordan skal jeg lige tænke når jeg skal isolere x, ved bare ikke hvad jeg skal starte med så?
Skriv et svar til: isoler x i formlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
