Matematik

forlæng brøker så de for fælles nævner

30. januar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

halløj alle studie aktive mennesker :)

Jeg sidder her med en opgave omkring brøker... Og problemet er at jeg sådan set faktisk helt har glemt hvordan man forlænger og sådan.. Så hvordan er det man forlænger så de for fælles nævner ? 

opgaven lyder således. 

3/4 7/8 9/10 1/5 

Vedhæftet fil: brøker.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon


    fælles nævner er 80 = 24·5
                                                    4 = 22        der skal forlænges med 22·5 = 20
                                                    8 = 23        der skal forlænges med 2·5   = 10
                                                    10 = 2·5     der skal forlænges med 23    = 8
                                                    5                der skal forlænges med 24    = 16


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af mathon


                                                     3      3 • 20      60
                                                   ---- = --------- = ------
                                                     4      4 • 20      80


                                                    7      7 • 10      70
                                                   ---- = --------- = ----
                                                    8      8 • 10      80
 

                                                     9      9 • 8       72
                                                   ---- = --------- = ----
                                                   10     10 • 8      80
 

                                                    1     1 • 16     16
                                                   --- = --------- = ----
                                                    5      5 • 16     80
 


Skriv et svar til: forlæng brøker så de for fælles nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.