Matematik

Trigonometriske funktioner

30. januar 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvis man har funktion cos(2x+1)=0.40

Jeg har beregnet x1 til 0,07964, men hvordan finder man de andre løsninger??  

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at løse en ligning. Benyt, at cos(x) = cos(-x) = cos(2π-x) .

Man har derfor

cos(2x+1) = 0,40 ⇔

2x+1 = cos-1(0,40) + p·2π  ∨ 2x+1 = - cos-1(0,40) + p·2π ⇔

x = (1/2)·cos-1(0,40) -(1/2) + p·π ∨ x = -(1/2)·cos-1(0,40) -(1/2) + p·π , p ∈ Z , dvs.

x = 0,07964 + p·π ∨ x = 2,06195 + p·π , p ∈ Z


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.