Matematik

diff.

31. januar 2014 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg skal lave nedstående opgave. Jeg vil gerne have hjælp til c'eren.

Skærmbillede 2014-01-31 kl. 22.37.23.png

Har prøvet at differentierer de to dele af funktion. Har prøvet at skrive op, hvordan det vil se ud hvis f(15 ) = 7, 5. Men kan ikke rigtig komme videre. det vil være dejligt, hvid nogle vil være søde at hjælpe. (I skal helst ikke komme med svaret, men med hints) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ved beregning af f(15) bruger man den forskrift, der er gældende for intervallet ]10,5;20], dvs

7,5 = α·15 + β .

Af oplysningen f '(15) = -1 ser man, at, α = -1 . Bestem nu β .

Benyt samme fremgangsmåde med de første 3 oplysninger til at bestemme a, b, c og d. Man skal benytte oplysningen fra a), at funktionen f(x) er kontinuert på hele intervallet [0;20] .


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af peter lind

Først holder du dig til intervallet  givet ved x>10,5. Differentierer denne. Indsæt f'(15) =-1- Det giver en ligning til bestemmelse af α

Indsæt f(15) i den oprindelige funktion. Find ud fra dette β

Se derpå funktionen i det første interval. Find f'(x)   og fortsæt på samme måde som det foregående


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.