Matematik

Stamfunktioner

02. februar 2014 af erinaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! har lidt svært ved følgende to opgaver:

Opgave 1)

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x-1
bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (3,1) (hvordan gør jeg det?)

Opgave 2)

 En funktion f er bestemt ved f(x)=6x^2+2x

2,a) Bestem stamfunktionen F til f, der opfylder F(-1)=4
2,b) Funktionen G har sammen differentialkvotient som funktionen F og opfylder G(-1)=11.
Bestem G(2) - F(2).

Både 2,a og 2,b har jeg problemer med


Håber nogen kan forklare mig hvad jeg skal gøre :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

Ved bestemmelse af stamfunktionen skal du i alle tilfælde bruge at ∫xndx = xn+1/(n+1)  +k hvor k er en integrationskonstanten. I alle opgaver skal du indsætte den angivne x værdi i stamfunktionen og sætte det lig y værdien. Det giver en ligning til bestemmelse af integrationskonstanten. Hvis du i eksemplet med xn oven for får at vide at F(3) = 17 skal du løse ligningen  3n/(n+1) +k  = 17


Svar #2
02. februar 2014 af erinaa (Slettet)

#1

Y-værdien i 2,a og 2,b er det 4 og 11?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.