Matematik

Opgave med retvinklet trekant

02. februar 2014 af rikk139a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! En der kan hjælpe mig med denne opgave? :-)

En bestemt type af lukkede beholdere har en form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100.

a) Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktionen af kateternes længde x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

Areal af grundflade (trekant) = ½*grundlinie*højde. Du kan benytte den ene katete som højde og den anden som grundlinie i trekanten:

Areal af grundflade = ½*katete*katete = ½x2

Volumen = ½x2*h = 100              ( isoler h(x) )1

Opstil et udtryk for overfladeareal(x,h).   ( Substiuer h med det fundne h(x) i 1 )


Skriv et svar til: Opgave med retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.