Matematik

Sandsynlighedsfordeling

08. februar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et problem med denne opgave. Forhåbentlig er der et klogt hoved derude som kan hjælpe mig med denne opgave.

Øvelse 3

I en produktionsvirksomhed har man erfaring for, at der er fejl i hver 25. producerede enhed. Fejlen skyldes tilfældige omstændigheder, der ikke er under virksomhederns indflydelse 

Firmaet har en regel om, at hvis kunden i en klasse med 200 enheder finder mere end 10 fejlbehæftede enheder, skal kassen refunderes, og der udbetales en erstatning.

Lad X være antal fejlbehæftede enheder i en stikprøve på 200 enheder.

a) Angiv parameterne n og p

n = 200 og p = 25/200 = 8

b) Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældigt udvalgt kasse refunderes 

jeg udregner b således at 

b) P(x>10)     b(200,0,04)

K(200,0) * 0,04^0 * 0,86^10 + K(200,1) * 0,04^1 * 0,86^9 + K(200,2) * 0,04^2 * 0,86^8... K(200,11) * 0,04^11 *0,86^-1. Men dette stemmer slet ikke overens med fascitlisten.

c) hvad er sandsynligheden for, at der i kassen er netop 6 fejlbehæftede enheder?

d) Hvad er sandsynligheden for, at der i kassen er højst 8 fejlbehæftede enheder?

e) Giv et bud på, hvilket antal fejlbehæftede enheder, der er mest sandsynligt.

Håber der er nogel som kan finde min fejl

Mvh. Oliver jakobsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af peter lind

a) p er sandsynligheden for fejl altså 1/25

b) Du skal udregne P(X<190)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.