Matematik

Hjælp til sandsynlighedsregning

08. februar 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har pt opgaver om sandsynlighed for som lektie.

Jeg ved simpelhen ikke, hvordan jeg skal løse opgave 19 (vedhæftet i filen), og derfor kunne jeg godt tænke mig en forklaring til løsningen af opgaven.

Jeg har løst opgave 18 og har fået følgende resultater:

A: 24!/((24-3)!*3) = 2024

B: 10!/((10-3)!*3!) = 120

C: 14!/((14-3)!*3!) = 364

Men jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skal gribe opgave 19 an da jeg ikke ved, hvordan jeg skal tage hensyn til, henholdsvis hvor mange drenge og piger, der er blevet valgt i foregående opgave.

Jeg håber, I kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: IMG_1399.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af Fuzzyhannibal (Slettet)

Okay så relativt simple udregninger 

a) 10/24

b) 14/24

c) (10/24)*(9/23)*(8/22)*(7/21)

d) samme princip

e) (1/24)+(1/23)+(1/22)+(1/21)


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.