Matematik

Beregning af trekants areal - Nem

08. februar 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Så ja.. Har lavet opgave A, hvor jeg fik vinkel B til 36,62 grader og vinkel C til 123,38 grader.. Har også lavet opgave C hvor jeg fik højden fra C til AB til at være 2,56 ved at sige hc = b · sin(A).. Skal så bare finde trekantens areal men har brug for hjælp.. Ved ikke helt hvilke tal jeg skal putte ind i formlen 0,5 * h * g


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Højden hb kan findes af

hb = |BC|·sin(C) .

Siden b = |AC| er den tilhørende grundlinie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af walfai (Slettet)

Da det er en vilkårlig trekant, kan du ikke bruge den formel du skriver. Til gengæld skal du bruge formelen for beregning af arealet i en vilkårlig trekant:

Da du allerede har beregnet vinkel C vil jeg gøre brug af den nu.

For at finde arealet af en vilkårlig trekant skal man bruge følgende formel:

T=1/2*ab*sinC

Denne formel kan du bruge når du kender sidelængden a og b, og kender vinkel C

Se eventuelt vedlagt dokument for hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen (1/2)·h·g kan da udmærket bruges til beregning af arealet, da det er en generel formel, der gælder for enhver trekant. Det drejer sig her om at beregne den relevante højde


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2014 af walfai (Slettet)

#3

Da det er en vilkårlig trekant, kan man ikke bruge overståede formel til beregning af arealet, da formlen er til beregning af retvinklede trekanter.

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Formlen

T = (1/2)·h·g

gælder for beregning af arealet af vilkårlige trekanter.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2014 af SuneChr

# 4
Man bemærker, at   sin 90º = 1    for den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2014 af walfai (Slettet)

#5

Jeg vil med glæde overbevises med et eksempel, hvor du finder trekantens areal, vha. af T=1/2•h•g

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det gælder for enhver trekant, og det er et resultat, der læres i folkeskolen.

h er en højde i trekanten, og g er den tilhørende grundlinie. For enhver trekant ABC gælder der

T = (1/2)·ha·a = (1/2)·hb·b = (1/2)·hc·c

Her er (ha,a) , (hb,b) , (hc,c) sammenhørende sæt af højde og grundlinie i den generelle trekant ABC.


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. februar 2014 af SuneChr

# 7
I et rektangel  ABCD  indskrives en trekant AC0D
således at C0 ligger på stykket BC og hvor højden fra C0 på stykket AD kaldes D0
Rektanglet er herved delt i to med stykket C0D0
Ved figurbetragtning ses let, at AC0 og DC0 er diagonaler i de to naborektangler
og halverer deres respektive arealer.
Hermed skulle formlen for en trekants areal være let at indse rigtigheden af.
Formlen gælder naturligvis også, når højden falder udenfor grundlinjen,
som trekanten i nærværende opgave.
 


Skriv et svar til: Beregning af trekants areal - Nem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.