Matematik

Funktionsforskrift for parabel

19. februar 2014 af carolinakvalheim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med en opgave som skal løses i Maple. Håber I kan hjælpe mig. :)

En parabel skal gå gennem punkterne: A = (0,3), B = (2,1) og C = (5, 5,5).

Opstil en funktionsforskrift for parablen. 

Tak på forhånd! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af mathon

Da parablen skal gå gennem A(0,3)
har den ligningen:
                                                  \small f(x) = ax^2+bx+3      og yderligere gennem B og C
hvilket giver

                                                   \small 2a+b = -1
                 og
                                                    \small 5a+b = 0,5                   hvoraf a og b kan beregnes.

               


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.