Matematik

Grønlandsk opgavesæt: Tunneller

19. februar 2014 af hisa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Tunnellen er 2600m lang og tværsnittet har et areal på 63,16 m2.

4.2 Beregn hvor mange m3 fjeld, der er sprængt væk.

Massefylden for sten er 3000kg/m3.

4.3 beregn hvor mange tons sten, der er fjernet i alt.

4.4 Tegn tværsnittet på svararket i målestoksforholdet 1:100

4.5 beregn omkredsen af tunnellens ingang


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af 012343210

4.2) 2600m*63,16m2=164216m3

4.3) 3000kg/m3.=3tons/m3.

164216m3*3tons/m3.=492648tons

4.4) prøv at tegn selv, så tjekker jeg gerne - du har ikke angivet formen på tunnellen...

4.5) kommer an på formen....


Svar #2
19. februar 2014 af hisa (Slettet)

Formen

Vedhæftet fil:DSC_0004.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af 012343210

Omkreds Cirkelbue: 2*pi*r*(360-120)/360

Total: 2*pi*r*(360-120)/360+8,66m = 29,6m


Svar #4
19. februar 2014 af hisa (Slettet)

?


Svar #5
19. februar 2014 af hisa (Slettet)

Kna du beskrive det bedre (undskyld)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Omkredsen består af 2/3 af cirklens omkreds plus den vandrette korde. Cirklen har radius 5 m og korden spænder over en bue på 120º. Omkredsen er da

(2/3)·2π·r + 2·r·(√3)/2 = (4π/3)·5 + 5·√3 = 29,60 m


Skriv et svar til: Grønlandsk opgavesæt: Tunneller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.