Matematik

f'(x)

19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme f'(x) i følgende funktioner. 

f(x)=(x+1)*e^x

f(x)=x^3*in(x)

f(x)=2x^5*e^x

Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

til nummer 2 er dette så rigtigt: f(x)=x^3*in(x)-->3x^2*1/x ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Funktionen den naturlige logaritmefunktion hedder ln(x), ikke in(x) (det er LN skrevet med små bogstaver).

Dit forslag for f '(x) er ikke korrekt. Benyt reglen for differentiation af et produkt.


Svar #3
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov ups! Det vidste jeg godt, har bare tastet forkert. :-)


Svar #4
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men hvorfor er det ikke rigtigt? For x^3 bliver jo til 3x^2 og ln(x) bliver jo til 1/x??? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men du skal benytte reglen for differentiation af et produkt:

(f(x)·g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

Du har benyttet en hjemmestrikket, forkert regel.


Svar #6
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nååår, så det bliver 3x^2*ln(x)+x^2 eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

arhhh! Mange tak! 

så er dette rigtigt?

f(x)=(x+1)*e^x--> e^x+(x+1)*e^x

f(x)=x^3*in(x)--> 3x^2*ln(x)+x^2

f(x)=2x^5*e^x-->10x^4*e^x+2x^5*e^x ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, men lad nu være med at kalde ln(x) for in(x) .


Svar #10
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

ups, det skal jeg huske! 


Svar #11
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Har du så også mulighed for at hjælpe mig med denne?

f er givet ved: f(x)=x^-1*e^x

bestem f'(1)

Jeg kan slet ikke finde ud af at få det rigtige resultat.....


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Differentier funktionen

f(x) = (1/x)·ex

og indsæt så x = 1 i forskriften for f '(x).


Svar #13
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvorfor skriver du f(x)=(1/x)*e^x?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Fordi x-1 = 1/x .


Svar #15
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jamen skal det så give 0 ? O.o


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det er da også korrekt for f '(1) . Differentier nu først funktionen og indsæt så x = 1.


Svar #17
19. februar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay, mange tak!


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.