Matematik

problemopgave

19. februar 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej studiepotalen er der nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave? :)

Opgave 127
I en pladeproduktion er fremkommet en del klipperester. Disse har alle
form som trekanter med sidelængder 140 mm, 130 mm og 150 mm.
Af disse trekanter skal der fremstilles runde, cirkulære skiver.
Du skal bestemme den størst mulige diameter, disse skiver vil kunne få.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem radius i den indskrevne cirkel for en trekant med sidelængderne 140 mm, 130 mm, og 150 mm. Diameteren er så det dobbelte af radius.


Svar #2
19. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

okay taaak :) kan du måske også hjælpe med denne her opgave? :)

Givet er et rektangel, som har en omkreds på 40 cm og et areal på 91 cm2.
Du skal bestemme længderne af rektanglets sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kald rektanglets sider a og b. Opskriv udtrykket for rektanglets omkreds udtrykt ved a og b, og sæt det lig med 40 . Opskriv udtrykket for rektanglets areal udtrykt ved a og b, og sæt det lig med 91. Løs nu ligningssystemet med de to ligninger i a og b.


Svar #4
19. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du måske lige vise hvordan man gør? for jeg forstår det ikke helt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

kaldes siderne i rektanglet for a og b, er dets omkreds

O = 2·(a+b) = 40 ,

og dets areal er

A = a·b = 91 .

Løs nu ligningssystemet

2·(a+b) = 40

a·b = 91 .

Man vil se, at a og b er de to rødder i 2.-gradsligningen

x2 - 20x + 91 = 0 , dvs

(x - 7)·(x - 13) = 0.


Svar #6
19. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

nåår okay på den måde.. tusind taak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

(nåår ??)


Svar #8
19. februar 2014 af milla1997 (Slettet)

hvad?


Skriv et svar til: problemopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.