Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp

26. februar 2014 af xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man sælger mange forskellige former for chokolade. Det største hit er hjerter til bryllupper. Efterspørgselskurven er fundet ud fra 2 punkter. Hvis prisen er 60 kr., kan der sælges 5 æsker. Hvis prisen stiger til 80 kr. kan der ikke sælges nogle æsker overhovedet.  Omkostningerne ved at producere chokoladehjerterne er 40 kr. hvad er den optimale salgspris for en æske?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2014 af Stats

60 kr = 5 æsker
80 kr. = 0 æsker

(80-60)/(0-5) = 20/-5 = -4

y1 = -4·x1 + b ⇔ 80 = -4·0 + b ⇔ 80 = b

f(x) = -4·x + 80
Dette er din pris funktion

pris · afsætning = omsætning

p(x) · x = p(x) ⇔(-4·x + 80)·x ⇔ -4·x2 + 80·x

-4·x2 + 80·x
Dette er din omsætningsfunktion

k(x) = 40·x
Dette er din omkostningsfunktion

p(x) - k(x) = O(x) ⇔ -4·x2 + 80·x - (40·x) = O(x) ⇔ -4·x2 + 40·x = O(x)

O(x) = -4·x2 + 40·x
Dette er din overskudsfunktion

Differentier og sæt lig med 0. Eller anvend toppunkts formlen for andengradspolynomier.

-8·x + 40 = 0
-8·x = -40
x = -40/-8 = 5

Anvend prisfunktionen for at kunne finde den korrekte pris.

p(5) = -4·5 + 80 = 60
Ved en pris på 60 kan man åbne størst overskud

Afsætning:                      4                      5                     6
Pris:                             64                     60                   56
Omsætning:                256                   300                 336
Omkostning:                160                   200                 240
Overskud:                      96                   100                  96

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
13. september 2014 af xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (Slettet)

Det eneste jeg ikke forstår er:

Overskudsfunktionen?

Hvor får du de tal fra?


Svar #3
13. september 2014 af xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (Slettet)

Det eneste jeg ikke forstår er:

Overskudsfunktionen?

Hvor får du de tal fra?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.