Matematik

Sandsynlighedsfordeling

28. februar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle som gider at hjælpe mig med denne opgave :)

Opgave 2 side 284

Æggebakker indeholder 6 æg gennemsnitlig, hvor 5% af alle æggene knækker undervejs

a) Beregn sandsynligheden for, at en tilfældig bakke indeholder et knækket æg?

b) Hvor mange af disse 50 bakker må man forvente indeholder mindst et æg med en knækket skal?

Jeg har udregnet opgaverne, men mine resultater stemmer ikke over ens med facitlisten.

Mvh. Oliver Jakobsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vis din fremgangsmåde og resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2014 af Therk

Kom med dine resultater! Så er det nemmere at lokalisere dine fejl! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2014 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=6 og p = 5%. Hvad har du gjort ?


Svar #4
28. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Selvfølgelig. Tak for alle de hurtige svar! :)

Vedhæftet fil:Opgave 2 side 284.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2014 af peter lind

Den fil er delvis ulæselig. kan du ikke komme med den i doc eller pdf format.

a) Det ser ud til at  du bruger p=0,3 i stedet for 0,05

c) Find først sandsynligheden for at at der er mindst et knækket æg i bakken. . Dette gøres nemmest som 1-P(0 knækket)

Den sandsynlighed bruger du dernæst på de 50 bakker


Svar #6
28. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

jo selvfølgelig værsgo :)

Vedhæftet fil:Opgave 2 side 284.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2014 af peter lind

a) Du skriver p= 0,3 i stedet for p= 0,05; men det ser ud til at du bruger det rigtige

c)Du har misforstået spørgsmålet. Der spørges ikke om sandsynligheden for at et æg blandt de 300 er knækket; men om hvor mange af de 50 bakker der forventes at indeholde knækket æg. Dt beregner du ved at finde sandsynligheden for at der er knækket æg i en bakke. Hvordan dette findes kan du se i #5. Ganger du dette med 50 får du hvor mange af disse 50 bakker der forventes at have knækkede æg


Svar #8
28. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Forstår ikke helt vad du mener med at jeg kan finde det i #5? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2014 af peter lind

Den komplementære hændelse til at der er mindst et æg knækket. Der gælder P(X>0) = 1-P(X=0). Det er væsentlig lættere at beregne at ingen er knækket. Det har du faktisk gjort i spørgsmål a


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2014 af SuneChr

Det forventede antal bakker æg, som indeholder mindst ét æg med knækket skal  =

               


Svar #11
28. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Forståeligt... tak for hjælpen Peter :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.