Matematik
Bevis at for en bevægelse....
Bevis at for en bevægelse med konstant acceleration gælder, at middelhastigheden i et tidsinterval er lig med momentanhastigheden i midtpunktet af tidsintervallet.
Jeg er helt lost. Hjælp? :I
Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at
v'(t) = a
hvor a er den konstante acceleration.
Middelhastigheden i et tidsinterval [t1;t2] er
<v>(t1,t2) = (1/(t2-t1)) · t1∫t2 v(t) dt
Svar #2
04. marts 2014 af hesch (Slettet)
Ved konstant acceleration, får du en hastighedsrampe ( lineær ).
Ved integralet af denne rampefunktion i et tidsinterval, finder du tilbagelagt vejstrækning i tidintervallet. Dividerer du vejstækning med længden at tidsintervalltet, finder du middelhastigheden.
Så hvis du nu tegner rampen som: / finder du ved integrationen arealet af en trekant ( vejstrækningen ), der har arealet:
½*højde*grundlinie. Grundlinie = tidsinterval.
Så gennemsnitshastighed = ½*højde af rampen.
Svar #3
05. marts 2014 af NaNoTecs
Så hvis jeg skal bevise at for en bevægelse med konstant acceleration gælder, at middelhastigheden i et tidsinterval er lig med momentanhastigheden i midtpunktet af tidsintervallet, skal jeg bare gøre følgende som det eneste?
Jeg har vedhæftet et screenshot af mit word dokument, da formlerne ikke kunne koperes med over.
Svar #4
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Eftersom accelerationen er konstant, og v'(t) = a, har man
v(t) = at + v0 ,
hvor v0 er hastigheden til tiden t = 0 . Middelhastigheden over intervallet [t1;t2] er så
<v>(t1,t2) = (1/(t2-t1)) · t1∫t2 v(t) dt = (1/(t2-t1)) · t1∫t2 (at + v0) dt
= (1/(t2-t1)) · ((1/2)a(t22 - t12) + v0·(t2 - t1))
= (1/2)a·(t1 + t2) + v0
= a·(t1+t2)/2 + v0
= v((t1+t2)/2)
Svar #8
05. marts 2014 af NaNoTecs
Så jeg skal ikke have alt det ovenstående med fra forrige billede i mit #3
Svar #11
07. marts 2014 af NaNoTecs
Min lærer kommentar til beviset var ''du skal så forklare hvorfor det egentlig er middelhastigheden i intervallet t1 til t2 du finder.
Du mangler også lidt mellemregninger synes jeg.''
Kunne du hjælpe mig med at forklare hvorfor det egentligt er middelhastigheden i intervallet t1 til t2 jeg vil finde ? :)
Svar #12
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#11
Udtrykket for middelhastigheden er defineret i #1. Du må selv fylde flere mellemregninger på, hvis du ikke kan følge udregningerne i #4.
Skriv et svar til: Bevis at for en bevægelse....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
