Studievejledning

OPTAGELSEPRØVE I 9.KLASSE

06. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

Hej folkens.

Jeg fik i dag at vide, at jeg er ikke erklæret uddannelsesparat pga. min skriftlig dansk til terminsprøve (Fik 02). Det er første gang jeg fik 02 i hele mit liv, og selvfølelig skulle det være til en terminsprøve. Har ikke fået under  4 i andre fag, men nærmere karakterne 10-12 . Jeg skal derfor nu op til en optagelseprøve på STX. Er der nogen der ved, om det forgår mundtligt. Håber der er nogen der kan komme med et konkret uddybet svar. Er lidt nervøs. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Tror det er mundtlig men ved det ikke:/


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. marts 2014 af ColdTruth (Slettet)

Vil starte med at sige at det ikke kan passe at ét eneste 02 gør at du ikke bliver dømt uddannelsesparat. Enten lyver du om dine karaktere (10-12), eller også er det ikke første gang du får et 02. Du skal have et snit på under 4 for ikke at blive accepteret uddannelsesparat på et STX. (hvis det handler om karakterene. Det kan sagtens være pga. din attitude/indstilling til undervisning eller andet) 

udover det er det en skriftlig prøve, da de umuligt ville kunne have tid til at høre 100+ ansøgere ad 20 min hvert år. 


Svar #3
06. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

Det er 100% sandt #2. Jeg har fået få 7 taller og resten 10-12. Min UU-V og andre lærer var også overrasket. Der aftalte også et samtale sammen med min dansklærer og UU-vejleder. Det eneste min dansklærer sagde var': "Desværre Søren, Terminsprøven gælder i det hele taget for 2. karaktersblad. Jeg ved godt at det er den rene sorte uheld, men bare roligt. Du kan sagtens klarer optagelseprøven". #2 du behøver slet ikke spørge mig om hvor meget jeg har klaget... Som de også selv siger så er jeg meget ambiøs, pligtopfyldig, laver mine lektier osv. De sagde at 02 i dansk (kernefagen) skulle op til dansk.


Svar #4
06. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

optagelseprøven*


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Du skal i hvertfald op i 4 fag: Dansk, engelsk, matematik og fysik.


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. marts 2014 af MaibritG

Nu handler det jo slet ikke om karakterer eller et bestemt gennemsnit, når en elev bliver erklæret uegnet, men derimod om modenhed.

Det kan så opvejes på baggrund af en prøve, der tester den grundlæggene faglighed i en bestemt fagkombination (ofte dansk, engelsk, matematik og fysik).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Ja enig med dig #6 men han spørger om hvad han skal op i.


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. marts 2014 af MaibritG

Der står følgende om optagelsesprøven på Herning Gymnasium her: http://www.herning-gym.dk/Optagelsespr%C3%B8ve-1256.aspx. Det kan muligvis variere fra gymnasie til gymnasie.
 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #9
09. marts 2014 af allan_sim

#0.

Uddannelsesparathedsvurderingernes format og indhold afgøres af de optagende skoler - herunder om det foregår skriftligt eller mundtligt. Du må henvende dig til den skole, du har søgt som 1. prioritet for at høre nærmere om, hvordan de afholder vurderingen.


Svar #10
09. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

Min første prioritering er SSS (Sønderborg Statsskole) og den anden er AGS. Så det er altså ikke noget med, at hvis man har fået lave karakter i skriftlig, at man så "SKAL" op til en skriftlig prøve... For hvis den kommer til at være mundtlig kun, så tror jeg ikke det er et problem. Lidt mærkeligt at man har problemer i det skriftlige område, og man så skal give en test i det mundtlige... Tusind tak for svar. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal takke jer ^.^

Brugbart svar (2)

Svar #11
11. marts 2014 af Hebi

Optagelsesprøven er bogstaveligt så nem, at du umuligt kan dumpe. Øv dig, øv dig, øv dig, så skal du nok bestå uden nogle problemer :-).


Svar #12
11. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

Okay tusind tak Hebi #11 :)       

Du vil ikke vide hvor store vanskeligheder jeg har ligget i. Ikke i 1 dag, eller 1 uge eller 1 mdr... nej i hele 4 mdr, har jeg haft søvnløse nætter, i tanke om at jeg aldrig vil kunne komme ind på medicinstudiet... hvilket også første til kvalmer midt om natten - men jeg er gudskelov kommet over det værste. Jeg er en dreng der læser dobbelt så meget på mine lektier, og laver dobbelt så mange lektier, og så alligevel blev jeg erklæeret ikke egnet til gymnasiet. Jeg har tænkt mig at øve skriftlig dansk (mit svagpunkt) så meget som jeg overhovedet muligt kan. #11 Har De nogle råd til hvad jeg kan læse på?:)


Svar #13
11. marts 2014 af TheGrandOFScience (Slettet)

Jeg vil også lige sige tusind tak for dem der tog tid til at besvare mit indlæg. Alle svarene har været relevante og brugbart - TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. marts 2014 af Hebi

TheGranfOfScience - du skal i den grad ikke føle dig mindre værd fordi du skal til optagelsesprøve :-). Jeg var ikke den mest flittige i folkeskolen, og var meget skoletræt. Efter skolen  holdte jeg flere års pause hvor jeg arbejdede ufaglært på fuldtid i diverse stillinger, før jeg begyndte på gymnasiet.

På mit gymnasium blev jeg årets dimittend, var med i talentudviklingsprogrammer med en universitetsprofessor som mentor, fik et af årgangens højeste snit og læser idag jura. I forhold til hvordan jeg var på din alder, er du vel nærmest en ren engel, når jeg hører om din folkeskole-historik, og ambition om gymnasiet direkte efter folkeskolen, samt medicinstudiet.

Jeg er principielt tilhænger af gymnasieegnethedsvurderingerne og optagelsesprøverne, da mange gymnasier i forvejen er fyldt med folk der nok ikke burde have været der, hvorfor en fjernelse af prøverne, og gymnasieegnetshedsvurderingerne, generelt set er fornuftige - med det sagt, kan der være en smutter eller to, og du er klart undtagelsen hertil.

Se det ikke som en stigmatisering af dig som ''dårlig'', men som en mulighed for, at bevise hvad du i virkeligheden er værd, til optagelsesprøven :-).

For hvad angår info om optagelsesprøven, er det efterhånden en del år siden jeg tog den, så det kan ske, at den har ændret sig siden dengang. Da jeg tog den, skulle jeg til optagelsesprøve i både Dansk, Engelsk og Matematik. Men mange gymnasier, vil formentlig også sætte krav om Tysk. Alle prøverne er mundtlige.

Dansk:

Du trækker en novelle/et digt/en artikel, etc.,, får lidt tid til at kigge på det og analysere det, og skal så herefter ind og snakke med lærerne om digtet/novellen. På gymnasier med mange ansøgere af anden etnisk baggrund end dansk, er der en tildens til, at denne prøve bliver den sværeste. Har du dansk som modersmål, bør det ikke være noget større problem.

Engelsk:

Du skal stortset det samme som i dansk, forskellen er imidlertid, at det du trækker er på engelsk, samt at du selfølgelig udelukkende skal tale engelsk med lærerne. Denne prøve er formentlig den sværeste af de 3, men hvis du er noglelunde til engelsk, er det ikke et problem. Der forventes udelukkende et niveau af ''dagligdags engelsk''.

Matematik:

Du går ind, uden forberedelse, og sidder sammen med en matematik lærer, som viser dig nogle opgaver, hvor du sammen med ham løser dem, dog uden at få noget egentlig hjælp. Jeg fik b.la., 1. gradsligninger af nemmeste slags, og et par brøker. Denne prøve er formentlig den nemmeste af de 3, rent overordnet set. Dette er selfølgelig ikke tilfældet, hvis du ikke er god til matematik.

Håber det kunne hjælpe :-).

Vurdering:

Du får ikke karakterer for hvordan du har klaret dig, men det har stor betydning hvor godt og dårligt du klarer dig i de forskellige prøver. Dette skyldes, at du kan ''redde'' en dårlig prøve, ved at klare en anden godt. Klarer du dig f.eks. ikke super godt i dansk, men til et 10-12 tal i matematik og engelsk, så er du ret sikker på at bestå og så fremdeles.

Det skal nævnes at jeg tog en optagelsesprøve til HHX, så det kan være det er lidt anderledes på STX. Du spørger bare hvis du har andre spørgsmål :-).

- Hebi


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

#14 endnu engang tusind tak. Gør mig klar til alle fagene jeg skal op i, men især dansk og matematik. BTW kommer gymnasiet eller måske medicinstudiet til at vide man har taget optagelseprøve? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts 2014 af Hebi

Gymnasiet gør, da det er hos dem du skal til optagelsesprøve. Medicinstudiet gør ikke. Og selv hvis de gjorde, ville det ikke have nogen betydning. Kvote 1-ansøgninger vurderes udelukkende på karaktergennemsnittet fra gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Okay tænkte nu mere, at hvis nu læreren på gymnasiet se at jeg har været til optagelsesprøve, så ville de måske give et lavere karakter... men nu er det STX jeg aflægger prøven - kunne i principet også bare tage på AGS.


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. marts 2014 af Hebi

Ikke noget jeg har oplevet ihvertfald :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Okay puhh... TUSIND TAK HEBI!! hvis der nogensinde skulle være noget jeg kan hjælpe med - alt - så sig til :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

#0 Blev det også sagt til at du ikke blev egnet pga. mangel i det faglige?


Skriv et svar til: OPTAGELSEPRØVE I 9.KLASSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.