Matematik

Ligningssystem

06. marts 2014 af Jamesmizimo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Er det vedhæftede ligningsystem løst rigtigt?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet er tilsyneladende

x + y + 5z = 9
x - y - z     = -1

der kan skrives

x + y = 9 -5z
x - y = -1 + z

så man har

2x = 8 - 4z ,
2y = 10 -6z , dvs

x = 4 - 2z
y = 5 - 3z


Svar #2
06. marts 2014 af Jamesmizimo (Slettet)

Hvordan aflæser man så resultatet efter man har fået echelon matricen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du ganger 2. række med 1/2 , skal du gange alle elementerne med 1/2 :

1  1  5  9
0  1  3  5

1  0  2  4
0  1  3  5

hvoraf man kan aflæse løsningen i #1.


Svar #4
06. marts 2014 af Jamesmizimo (Slettet)

Det rigtigt, tak!


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.