Matematik

Integralregning hjælp!

07. marts 2014 af COLLIDE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har fået en opgave, som lyder:

I tværsnittet indlægges et koordinatsystem med x-aksen i den vandlinje (figur 2), der dannes ved daglige vande, og med y-aksen som vist.

Til tværsnittet gives følgende oplysninger:

Frembringeren DA er en ret linje med retningsvinklen 45o.
Frembringeren CB er en ret linje med retningsvinklen 153,43o.
Delen AB er udført som en parabelbue med tangentpunkter i A(1,3) og i B, hvor der kun er oplyst at x-koordinaten er 4.

Koordinaterne er i meter.

Bestem parabelbuen AB´s ligning.

Hvordan gør jeg det? Vil gerne vide hvordan I kommer frem til det?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af PeterValberg

Du henviser til figur 2, - kan du uploade denne figur ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. marts 2014 af COLLIDE (Slettet)

Ja sorry min fejl..

Vedhæftet fil:l.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af mathon

Når parabelbuens ligning 
er
                                               y = ax2 + bx + c
er
                                               y ' = 2ax + b
som for frembringeren
gennem A
giver:
                                               2a·1 + b = tan(45°) = 1

som for frembringeren
gennem B
giver:
                                               2a·4 + b = tan(153,43°) = -0,500108 ≈ -(1/2)

        


Svar #4
07. marts 2014 af COLLIDE (Slettet)

Men hvordan kommer man så frem til endelig ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af mathon

løs ligningssystemet:
                                      2a + b  = 1
                                      8a + b = -(1/2)

og beregn c
af
                                      3 = a + b + c
 


Skriv et svar til: Integralregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.