Matematik

Trigonometri højde og areal

07. marts 2014 af Superstjernen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Opgave 6) http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatB-stx-06122013.ashx

Figuren viser gavlen af et hus. Nogle af husets mål er angivet på figuren. Bestem højden h, og gavlens areal.

Kan jeg ikke bruge pytagoras?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2014 af mathon


                          x2 + 42 = 52

                                  x = 3                    da afstandene her regnes positive

                          h = 8 + x = 8 + 3 = 11


Brugbart svar (3)

Svar #2
07. marts 2014 af peter lind

Jo. du kan bruge pytagoras til at finde hvor meget h er større end de 8m


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2014 af måske1 (Slettet)

Men hvordan finder man arealet af figuren? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Figuren (gavlen) er sammensat af et rektangel og en retvinklet trekant. Man aflæser rektanglets sider direkte af tegningen og benytter Pythagoras til at beregne den korte katete i den retvinklede trekant.

Bestem arealet af rektanglet og trekanten særskilt, eller betragt hele figuren som et trapez.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2014 af måske1 (Slettet)

Okay, tusind tak 


Skriv et svar til: Trigonometri højde og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.