Matematik

Trigonometri, spids vinkel

07. marts 2014 af Superstjernen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal beregne vinkel B som er spids (mindre end 90) i en trekant hvor jeg kun kender 2 sider som er 5 og 5. Jeg kender ingen vinkler, hvordan gør jeg?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at beregne vinkel D i trekant ADC ved at benytte sinusrelationerne sammen med oplysningen, at vinkel D er stump. Dernæst findes vinkel D i trekant BCD som supplementvinklen til den fundne vinkel D, og da trekant BCD er ligebenet, er vinkel B lig med vinkel D i trekant BCD.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man nedfælde højden fra C på BD i trekant BCD. Derved dannes en retvinklet trekant med AC som hypotenuse og med vinkel A som modstående vinkel til kateten, der er højde i trekant BCD. Højden i trekant BCD er derfor

hc = |AC|·sin(A) = 8·sin(22º) .

Da dette er højden fra C i trekant BCD, har vi

sin(B) = hc/|BC| = (8/5)·sin(22º)

Helt simpelt: Man finder vinkel B ved at benytte sinusrelationerne i trekant ABC:

sin(A)/|BC| = sin(B)/|AC| ,

hvilket giver sammenhængen ovenfor for sin(B).


Skriv et svar til: Trigonometri, spids vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.