LaTeX

numerisk/absolut

08. marts 2014 af camilla_jensen (Slettet)

Hej

For det første, hvordan laver man nemmest/bedst et numerisk tegn? Og hvordan får jeg det til at have samme størrelse som mine hegn? Jeg vil gerne have lavet et numerisk tegn, der er større (højere) end det almindelige, men jeg ved ikke hvordan... 

Mvh

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a=\left | x \right |

Noget i den retning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2014 af daleif (Slettet)

Brug mathtools pakken

\DeclarePairedDelimiter\abs\lvertvert

Så brug \abs{}, se pakke manualen for options til den makro du har lavet

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af Therk

Brug blot "|" på dit tastatur. For at få samme højde, er det samme fremgangsmåde som med parenteser, firkantede parenteser og krøllede parenteser: \left og \right. Ingen grund til at overkomplicere med flere pakker.

Eksempel:

\left | \frac{-2}{4} \right| = 0.5

fås ved:

\left| \frac{-2}{4} \right| = 0.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af daleif (Slettet)

@Therk , det er en ret dum idé at skrive left right hele tiden og | er også det forkerte tegn, generelt set. Sammenlign $|-1|$ med $\lvert-1vert$


Men alt det er jo bøvlet at skrive, især hvis du så også kobler det med left right. Så skriver du meget mere end du har brug for.


Som jeg skrev ovenfor, brug \abs{}, (1) det afspejler hvad konstruktionen er matematisk set, det gør \lvert... vert ikke (hvis man ikke ved hvad de to tegn er), (2) \abs*{...} er autoskalering, ie den rigtige version af din left right konstruktion, bare uden at man har brug for at skrive så meget. (3) \abs[\Big]{...} laver Manuel skalering


Generelt er det en dum ide at bruge left right til at skalere parenteser og lignende. De skal bruges når der er brug for dem.


Fx fylder \left(\sum_i... ight) alt for meget


\Bigl(\sum_i... \Bigr) ser bedre ud.

Skriv et svar til: numerisk/absolut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.