LaTeX

Fra "Tabel" til "Table"?

08. marts 2014 af stranddart (Slettet)

Jeg tænker, at dette problem relativt nemt kan løses - hvis er en smule mere teknisk anlagt end jeg.

Hvordan kan jeg gøre at labelen på tabeller ændres fra "Tabel" til "Table"?

Jeg benytter følgende:

\begin{table*}[t]
 \centering
 \begin{tabular}{}
 \end{tabular}
 \caption{}
 \label{tab1}
\end{table*}


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af daleif (Slettet)

Lær at bruge babel pakken

Med mindre du skriver i dobbelt søjler sammenhæng. Har du ikke brug for table* brug table

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2014 af Therk

\usepackage[danish]{babel} burde løse dit problem.


Svar #3
16. marts 2014 af stranddart (Slettet)

Jeg har nu fået samme problem bare med litteraturlisten. Jeg vil gerne have der står Literature og ikke Litteratur når jeg importerer en bib-fil (fra Mendeley).

Jeg vil stadig gerne kunne bruge danske bogstaver, hvilket jeg tror følgende gør;

usepackage[utf8]{inputenc}

Men denne kan jeg ikke køre uden;

\usepackage[english,danish]{babel}

For alt er ellers som det skal være, hvis jeg skriver;

\usepackage[english]{babel}

- men hvordan kan jeg så bibeholde danske bogstaver?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2014 af Therk

Er du sikker på, at din editor er sat til UTF-8 encoding? Med

\documentclass{article}

\usepackage[utf8]{inputenc}

\usepackage[english]{babel}

\begin{document}

Test af æøå.

\end{document}

 oplever jeg ingen problemer tegnproblemer.


Svar #5
16. marts 2014 af stranddart (Slettet)

Fedt! Tusind tak skal du have!

Den var sat til;

\usepackage[T1]{fontenc}


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2014 af daleif (Slettet)

Den linie skal også med. Den fortæller latex at fonten også indeholder æøå, så latex ikke selv skal lave dem. Fontenc bør loaded før inputenc

Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2014 af daleif (Slettet)

Danske bogstaver har ikke noget med babel at gøre. Babel styrer oversættelse af visse standard ord, samt aktivering af orddelingsmønstre. Fontenc forklarer at man har en font med designede specialtegn, samt gør at orddeling ved æøå fungerer bedre.

Suporten for specialtegn herunder æøå kommer fra inputenc, option til denne SKAL passe med den encoding din editor benytter, da latex ikke selv kan aflæse encoding (det kan være ret svært). Utf8 og en editor som understøtter dette anbefales.

Skriv et svar til: Fra "Tabel" til "Table"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.