Matematik

Trekantsberening

10. marts 2014 af xxxxxs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Kan nogle hjælpe?

Jeg skal bestemme vinkel A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af mathon

                             sin(A)=\frac{5}{7}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Supplement til #1: Højden fra B afskærer en retvinklet trekant med AB som hypotenuse og højden hb som den ene katete; vinkel A er modstående vinkel til denne højde.


Svar #3
10. marts 2014 af xxxxxs (Slettet)

Hvis jeg indtaster det ind på lommeregneren, giver det 0,0124? Kan vel ikke passe.

Skal det ikke opløftes med -1?

sin^-1(5/7) ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2014 af mathon

       lommeregnerens vinkelmål i degree
og

                               A = sin^{^{-1}}\left ( \frac{5}{7} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har beregnet sin((5/7)º) . Se i stedet fremgangsmåden i #4.


Svar #6
10. marts 2014 af xxxxxs (Slettet)

Tak.

Jeg får dernæst at vide, at arealet af trekant ABC er 25.

Jeg skal bestem |AC| og bestemme omkredsen af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt formlen for trekantens areal

        T = (1/2)·h·g = (1/2)·hb·|AC|

Man kender T og hb og kan så beregne |AC|.

Omkredsen er summen af de tre sidelængder. Benyt en cosinusrelation til at beregne den ukendte sidelængde |BC| .


Skriv et svar til: Trekantsberening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.