Matematik
Stokastisk variabel
Hej, sidder med en opgave jeg ikke helt kan finde hoved og hale i - håber i kan hjælpe!
En stokatisk variabel X kan antage værdierne 0,1,2,3,4 og 5 og har følgende sandsynlighedsfordeling: (billede vedhælftet i fil)
a) Bestem middelværdien E(X)
b) Bestem variansen Var(X) og spredningen σ(X)
Svar #1
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
a) Beregn
μ = E(x) = ∑i P(X=xi)·xi = ∑i pi·xi
b) Benyt
Var(X) = (∑i pi·xi2) - μ2 .
Svar #2
11. marts 2014 af Jinyass (Slettet)
Så fx :
∑0 P(X=0)*0 = ∑0 *π*0
Eller er jeg forkert på den?
Svar #3
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det er bidraget til summen for i = 0 , men vel ikke med tallet π .
μ = E(x) = ∑i P(X=xi)·xi = ∑i pi·xi = 0,15·0 + 0,10·1 + 0,30·2 + 0,10·3 + 0,20·4 + 0,15·5 = ...
Svar #4
11. marts 2014 af Jinyass (Slettet)
Nååårh, min fejl, læste det som pi! Forstår det nu, mange tak! :)
Skriv et svar til: Stokastisk variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
