Matematik

hjælp

16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

jeg håber der er nogen, som kan hjælpe med at svare på opgave b i opgave 10.

Mange hilsner mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af LeonhardEuler

Ja - hvis vi kendte til ''opgave b i opgave 10''

Formuler spørgsmålet her:


Svar #2
16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet)

her

Vedhæftet fil:Stx B 24. maj 2011.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af LeonhardEuler

Bemærk at ΔDGF og ΔCEF er ensvinklede ...


Svar #4
16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet)

ja, men jeg ve bare ikke helt hvordan jeg skal skrive det op, jeg har prøvet, men kan virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2014 af LeonhardEuler

Tegn de to trekanter ved siden af hinanden.

Da vil du se at der er et bestemt skalafaktor (k) mellem trekanterne, så kan du udlede at

IDGI • k = IECI  ⇔  IECI/IDGI = k  ⇒ 34/26 = k

IGFI • k = IFCI ⇔ IFCI/k = IGFI ⇒ 12/34/26 = 12•26/34 = IGFI ≈ 9,18


Svar #6
16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvad menes med k?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2014 af mathon

                                …genlæs #5's tredje linje.


Svar #8
16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet)

menes det zoomfaktor?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2014 af mathon

     …der menes skalafaktor eller proportionalitetsfaktor.

  At zoome den lille trekant til den store trekants størrelse angiver størrelsen af k (den lineære zoomfaktor)


Svar #10
16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet)

bliver det så 34/26 * 12=  15,692??


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2014 af LeonhardEuler

k = 34/26 er skalafaktoren fra ΔDGF til ΔCEF

1/k = 26/34 er skalafaktoren fra ΔCEF til ΔDGF

, da du kender en side i ΔCEF og vil finde den parvis tilhørende anden side i ΔDGF, skal du dividere 12 med k el. multiplicere med 1/k med 12.


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2014 af mathon

…du skal dividere 12 med k        k = (34/26)


.....................
som nu blev overflødig efter rettelsen i #11.


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2014 af LeonhardEuler

#12. Den er på ingen måder overflødig. Sådan en rettelse er altid velkommen hos mig. 

Jeg har altid haft problemer med hvordan a/b udtales og ligeledes med a-b, da man let kan forveksle hvilke tal skal på hvilke pladser. (Derfor er jeg stor tilhænger af: jeg trække b fra a, og ikke jeg minusser dit med dat)

Hos multiplicering og addition gælder de kommuntative love, så der opstår ingen problemer. :-)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.