Matematik

Kvadratsætningerne

18. marts 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil bare høre om kvadratsætningerne kan benyttes hvis man har en potens i 3. og ikke 2.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det kan man godt som en mellemregning. For eksempel

(a+b)3 = (a+b)2 · (a+b) = (a2 + 2ab + b2) · (a+b)  = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

                      \large \left ( a+b \right )^3 =a^3 + 3a^2b + 3ab^2 + b^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af SuneChr

Enhver to-leddet størrelse, et binomium, kan opløftes i enhver positiv heltallig potens, hvor
binomialkoefficienterne i Pascals trekant benyttes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2014 af mathon

alment

             \large \left ( a+b \right )^n = \sum_{i=0}^{n}\binom{n}{i}\cdot a^{n-i}\cdot b^i


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.